И още по темата зоокътът в Разград

26.09.17 / Вътрешни новини

Питаме: могат ли да съжителстват, на няма и 20 м едно от друго, тези две съоръжвения? (стадион и зоокът)
Стадионът е с капацитет 6500 души (предстоящо разширяване за 12 000), 3 паркинга. Мачове има всяка седмица. Това означава футболни агитки, викове, бомбички, фойерверки... Агитките минават покрай клетките на животните.
Явно Община Разград намира всичко това за нормално. Явно там никой не е наясно, че всичко това причинява на животните силен стрес, което е форма на жестокост спрямо тях (изрично описана в законодателството). Но защо РИОСВ не са отчели този факт при извършените проверки? И редно ли е, при това местоположение на двата обекта, да се говори за лицензиране на зоокъта?
В репортажите на БТВ чухме, че МОСВ нямат механизъм за забрана на размножаването на лъвовете. Да, но и те, и БАБХ имат механизъм за забрана на отглеждане на животни в условия, неотговарящи на законовите изисквания. Има възможност (и дори - задължение) за затваряне на подобни места. Има механизми за налагане на санкции на собствениците.
Дали са използвани тези механизми? 

Нено Димов - министър на околната среда и водите, молим да проверите това.

Тук може да видите видеото провокирало по-горните въпроси - Opens external link in new windowhttps://www.facebook.com/iwns0/videos/1414299272010318/


© 2003-2018  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3