Шокиращи разкрития за свинефермите в Италия

06.06.13 / Международни новини

Разследване проведено отwww.ciwf.org.ukOpens external link in new windowCompassion in World Farming (CIWF) в италиански свинеферми разкрива шокиращи жестокости към животните.

Следвайки методиката използвана при подобни проверки проведени в Испания, организацията посещава 11 ферми в Италия. Проверката установява, че във всяка една от тези 11 ферми брутално е потъпкана директивата на ЕС за опазване благосъстоянието на прасетата (EU Pigs Directive).

Според CIWF тези ферми представляват масовото отношение в Италия към прасетата в месодобивната индустрия, което означава, че вероятно около 13 милиона италиански прасета годишно са подложени на тези ужасяващи условия.

Разследването на
CIWF прави следните разкрития:


        * Прасетата живеят в абсолючно празни оргаждения, изградени върху гол цимент и без нищо, което да задоволи нуждите на техните любопитни умове
         * Прасетата се подлагат на рутинно подрязване опашките – това е болезнено осакатяване с цел предпазване от хапане/дъвкане на опашките, което възниква, когато прасетата са принудени да живеят в ограждения.
        * Прасета са оставени болни или с наранявания без оказана медицинска помощ. В една от фермите проверяващите се натъкват на случай на прасе, починало от нараняванията си.


Нашите приятели от
CIWF ни напомнят, че след проведеното подобно разследване и проверки в Испания, благодарение на подкрепата на хора от целия свят, са успяли да организират среща с политици от испанското правителство и са подали официална жалба до Европейската Комисия. Те ни уверяват, че независимо от ужасяващите разкрития и възникващите труднсоти ще продължат да се борят за правата на животните във фермите. Ние от Opens internal link in current window„На ти с природата“ заставаме зад тях във всяко едно тяхно начинание и ви призоваваме да направите същото! Всеки един от нас може да помогне за промяна към добро!

Вземете отношение по въпроса като подпишете петицията на CIWF до всички министри по агрокултурата в ЕС, изискваща спазването на съответната европейска директива (EU Pigs Directive).


Всяко живо същество има правото да прекара дните си на Земята без болка и страдание!


Разследващите са направили кратък филм с направените от тях разкрития. Предопреждаваме ви, че той съдържа кадри на страдащи животни. За да предприемете действия срещу тези жестокости не е необходимо да гледаде клипа.
Подробна информация Opens external link in new windowтук.


© 2003-2018  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3