Включете се с подписа си в кампанията: само 8 часа превоз на селскостопанските животни в ЕС

19.07.11 / Новини - Европейски съюз, Новини

Днес в търговията с месо, огромната част от животните, се колят в близост до фермите и след това се превозват телата им. Въпреки този начин, продължават да съществуват много фирми и фермери, които превозват животните живи, за да бъдат заколени. В ЕС кланиците са на голямо отстояние и понякога животните се возят в огромни камиони с дни.

Дългите превози често са придружени с огромни мъчения за животните. Тези факти станаха достойния не всички благодарение на разследванията и документалните кадри на немската природозащитна организация Animals’ Angels. Европейското законодателство позволява животните да се транспортират в продължителност на много дни. Това трябва да бъде променено. Превозите на животни до кланиците не трябва да бъдат по-продължителни от 8 часа (един ден).

В края на тази календарна година, Европейската комисия се очаква да публикува доклад за влияниетона Регламент 1/ 2005 за транспорта на живи животни. Тои доклад може да съдържа и законодателни препоръки за промени.

Opens external link in new windowНека се включим със своя подпис, като европейски граждани, и подкрепим инициативата да бъдат събрани 1 000 000 подписа за ограничаване на транспорта до 8 часа. Ако толкова много граждани изразят позицията си, няма как европейските политици да не я забележат.


© 2003-2018  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3