На ти с произхода и породата на кучето (кинология за начинаещи)

19.08.19 / Прессъобщения

Здравейте приятели,

Продължаваме със събитията по проекта "На Ти с Кучето". Следващата тема, за която ще си поговорим е кинология. Поради актуалността на темата и предстоящите промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност (които ще бъдат гласувани в пленарна зала през септември), решихме, че за всички ще е по-интересно и полезно вместо като лекция, да проведем събитието като дискусия, като включим и интересни подтеми, като например:
- Кой и защо има право да развъжда и продава кучета?
- Какви са разликите между развъдник и ферма?
- Защо "питбулът" от заглавията в медиите обикновено дори не е питбул?
- Що е то селекция и какви качества се стремят да запазят кинолозите при развъждането?
- От къде идват бездомните кучета?
и още много други.
Гост-лектор ще бъде Десислава Давидова - човек с огромен опит в областта на кинологията, която ще запознае присъстващите на популярен език с основни понятия и принципи на тази наука. Ще обясни също, защо не трябва да се купува куче по обява, какъв е смисъла от родословията, защо не трябва да ражда кучето веднъж за здраве и др. Ще има и подаръци.
Искаме да поканим всички, които се интересуват от темата.
Ще отправим и покани към депутатите, които предстои да гласуват измененията и към институциите, които ще са отговорни за прилагане на закона впоследствие.
Споделете и с приятели, ако смятате, че темата е интересна за тях.
Места за сядане няма осигурени. Така че, ако ви се иска да поседите - моля, носете подходяща постелка или сгъваемо столче + добро настроение.


Очакваме ви до кучешката градинка в Княжеската градина (близо до "Орлов мост" в неделя, 25.08. от 11 часа!.


Събитието е част от проект "НА ТИ С КУЧЕТО“ – ПО ЕВРОПЕЙСКИ МОДЕЛ" , който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община - Програма „Европа“ 2019 от сдружение "На ти с природата", в партньорство с район "Средец" и 7-мо СУ "Свети Седмочисленици"


© 2003-2020  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3