Зооекспо "Приятелството няма порода" - намери приятел - дари на дете

Какво може да ни донесе Новата Година? Едно ново начало, нови идеи, нови приятели, ...какви ли не изненади

Но вместо да чакаме изненадите, решихме да си ги създадем!

Тази нова година, за първи път, организации за защита на животните, приятели на животните, и Софийска община се обединихме за едно ново, защо не и по-европейско начало за нас, хората и животните.

Малко след новогодишните празници, на 13 януари, събота, 2007 година, в Музея "Земята и хората" от 10 до 17 часа ще се проведе първото по рода си благотворително ЗООЕКСПО на кучета и котета, спасени от улицата и търсещи нов дом. Лаещите и мъркащите ще бъдат специално подготвени за целта, със всички обезпаразитявания и ваксини, готови да бъдат предадени на добри и отговорни стопани.

Всяко животинче ще бъде давано на новия си собственик срещу символична цена от 20 лева, която ще бъде събирана в обща касичка на Зооекспото. Всички пари, събрани от задомени животни този ден, ще бъдат предадени на Дома за възитание на деца, лишени от родителски грижи, кв. Драгалевци.

Зооекспото приканва всички хора, които търсят добър домашен любимец, да дойдат и да се запознаят с него на място. Но целите на Зооекспото се разпростират и до по-широки теми, като: Приемането на Закон за защита на животните, популяризирането на ползата на кастрацията при кучетата и котките, даване на добър пример как отговорно трябва да се гледа домашния любимец вкъщи.

Зооекспо "Приятелството няма порода" - намери приятел - помогни на дете - ще се проведе под патронажа на госпожа Мария Бояджийска, Заместник Кмет по Екология към Столична община. За присъствието на кучетата и котетата ще се погрижат приют "Надежда", "Немски кастрационен център", Кастрационен център "Илинден", "На ти с природата- база Суходол", сдружение "Приятели на котката", сайтът "Без дом", граждани, които търсят дом на изоставени животни. Събитието се осъществява с финансовото съдействие на Германо-българско дружество за защита на бездомните животни, както и дарения от граждани.

Всяко животинче ще има специална храна и подарък от Royal Canine, както и ваксини и обезпаразитяване срещу бълхи и кърлежи от Frontline.

В организирането на събитието се включват още - ОП "Екоравновесие", сайтът "ДОГ.БГ", фондация "АФА", Федерация грижа за бездомните кучета, сдружение "ДАРА", Клуб "Защита на животните" към Американския колеж, София

как протече първото благотворително зооекспо вижте повече
© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3