Животни, на които кампанията е помогнала

3 ваксинирани бебета

ноември 2008 г.
Малките кучовци бяха на месец и половина, когато две момичета, Майя и Наталия, ги намират. Кученцата са ваксинирани с първа бебешка ваксина, като средствата са взети от кампания "Аз помагам на животните".  Фактура за ваксините. Кученцата са задомени.

Оги

октомври 2008 г.
Оги е сляп далматин, намерен на улицата в квартала Хаджи Димитър от Илона. Той бе настанен временно, докато намерим прекрасната Биляна, която се съгласи да бъде негово временно приемно семейство. На 3 април 2009 г. Оги замина в Австрия, където се намери семейство, което иска да го гледа като свой домашен любимец   средства от "Аз помагам на животните".

 • Оги
 • Оги

Цезар

октомври 2008 г.
Кучето е повече от 10 годишно, обгрижвано от хора на открит пазар. Парализира се октомври и стои известно време обездвижено, виещо от болка. Взето е за диагностика и лечение. Прекарва в клиника 3 дена, прилагани са обезболяващи, кръвни изследвания и рентген за диагностика. За лечението са заплатени 180 лева от кампания "Аз помагам на животните".

Цезар

Цуци

декември 2008 г.
Тя е едва на 3 години. Младо и много красиво куче. Наричахме я "Целувката" на квартала. Все ходеше и се галеше в хората. Докато преди два месеца някой не я удари жестоко. Цуци пострада с оченцето. Вече е прибрана вкъщи и се правят опити за лечение. "Аз помагам на животните" заплати скъпите капки за очи и антибиотиците за нея. Тук фактурата.

 • Цуци
 • Цуци

2 ваксинирани малчовци

февруари 2009 г.
Тези двама малчовци бяха ваксинирани с втора бебешка ваксина. Сдружението отдели 40.00 лв от кампанията "Аз помагам на животните". Малчовците са задомени. 

3 ваксинирани красавци

март 2009 г.
Три красиви кучета бяха ваксинирани със средства от кампанията "Аз помагам на животните".

Найден

март 2009 г.
Изглеждаше измъчен и недоверчив. Оказа се, че има демодекоза. Три месеца по-късно Найден е излекуван и вече има дом. Тук е фактурата от началното му лечение.

Найден в началото на лечението
Найден в началото на лечението
Найден една седмица след лечението
Найден една седмица след лечението
Найден - 30.03.
Найден - 30.03.

Ваксини за котки

март 2009 г.
В средата на месец март сдружение "На Ти с Природата" помогна с ваксинацията на 19 котки, живеещи в малък апартамент, заедно с още две кучета. За тях се грижеше възрастна жена, която отглежда сама и внучката си. Повече информация за животинките и техни снимки вижте тук, тук е фактурата за ваксинациите.

Тук вижте котките, които си търсят дом.

4 ваксинирани кученца

юни 2009 г.
Четири кученца бяха ваксинирани със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Малките красавци вече имат дом. Фактурата за ваксините тук.

Ваксина на кученце

юни 2009 г.
Малчото беше ваксиниран с първа бебешка със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Тук фаткурата.

Операция на Шаро

юни 2009 г.
Историята: младо улично кученце, живеещо на строеж. В един летен ден преди седмица някой го изритва от 4 етаж на сградата, която се строи и животното пада на земята с тежки фрактури. Виктория Павлова намира Шаро и го завежда на лекар. Цялата операция с всички манипулации излиза 500 лв. Кампанията "Аз помагам на животните" поема 100 от тях. Виктория приютява Шаро в двора си.

 • Шаро
 • Шаро
 • Шаро
 • Шаро

Операция на Лиска

октомври 2009 г.
Лиска живее от няколко години в апартамента на възрастна жена, прибрала я от улицата, след като заплашват да я убият. Преди около месец и се появява тумор на дясното око, който, за щастие, се оказва лечим. Операцията и лекарствата на Лиска бяха заплатени със средства от кампанията "Аз помагам на животните". За нейното лечение бяха изразходвани 52,95 лв.

 • Лиска
 • Лиска

Ваксина на кученце

октомври 2009 г.
В средата на месец октомври малко кученце беше ваксинирано със средства от кампанията "Аз помагам на животните" - тук фактурата.

Ваксина на Рони

октомври 2009 г.
Красивият Рони беше ваксиниран и обезпаразитен със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Търси си дом. За повече информация потърсете Лия на телефон 0887 021 700 или на и-мейл bumblebee13abvbg

Рони

3 ваксинирани кученца

ноември 2009 г.
Три кученца бяха Initiates file downloadваксинирани със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Малчовците си търсят дом. На два месеца са. Ще бъдат дребнички на ръст. Ако ги харесвате за домашни любимци позвънете на 02/ 8 27 27 91 или на 0878 27 27 91.

Дани

януари 2010 г.
Дани е поредната бездомна животинка, която е жертва на отрова. След сигнал на граждани, тя е заведена на лечение и за щастие е спасена. Initiates file downloadТук фактурата за лечението и.

Дани

5 ваксинирани малчовци

януари 2010 г.
Прекрасни двумесечни кученца бяха Initiates file downloadваксинирани със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Търсим им дом. Дребосъците са много красиви, вече си имат характер :) Ще станат средни на ръст, могат да бъдат отглеждани както в апартамент, така могат да станат и истински пазачи. За повече информация - 0896 69 29 52.

3 малтретирани кученца

февруари 2010 г.
200 лв. бяха заплатени за престой в приемно семейство за тези кученца. Средствата са дарени от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V.

Джина

март 2010 г.
Джина е възрастно животно, обгрижвано от години на улицата. От няколко месеца е трудно подвижна, след преглед и рентгенова снимка е установено ошипяване на гръбначните прешлени. Не е възможно оперативно лечение, Джина е взета за отглеждане в домашни условия, където ще получава редовно лекарства и добри грижи. Initiates file downloadСредствата за медицинския преглед са поети от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V.

 • Джина
 • Джина

Риджо

март 2010 г.
Initiates file download45, 70 лв. бяха отделени от кампанията "Аз помагам на животните" за лечението на кученцето Риджо. Средствата са дарени от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V.

Риджо

Сара

април 2010 г.
Красавицата Сара имаше тумор на млечните жлези. Тумурът беше премахнат успешно. Тук Initiates file downloadфактурата от операцията. Средствата за нейното лечение са поети отOpens external link in new window Tierhilfe Süden e.V.

 • Сара
 • Сара

Бъки

април 2010 г.
Initiates file download438 лв. бяха поети от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V. за лечението на 10 годишния ветеран Бъки от квартал "Люлин". 

 • Бъки
 • Бъки
 • Бъки

Зара

април 2010 г.
Намерена в безпомощно състояние в центъра на София Зара беше спешно оперирана и се възстановява в новия си дом. Разходите за операцията в Initiates file downloadразмер на 301 лв. са поети от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V.

 • Зара
 • Зара преди лечението
 • Зара след лечението
 • Няколко месеца по-късно

Лиска

април 2010 г.
Initiates file download60 лв. бяха дадени за лечението на Лиска от кв. "Слатина". Средствата са дарени от Opens external link in new windowTierhilfe Süden e.V.

 • Лиска

Мечо

май 2010 г. 

7-месечният Мечо беше блъснат от автомобил и в много тежко състояние. Благодарение  на усилията на Петя и лекарите от клиника Добро хумване, след успешна операция на предно ляво краче, Мечо се възстановява в приемен дом и очаква своите нови стопани. Initiates file downloadВижте тук фаткурата за неговото лечение. Средствата са поети от Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.                                                                                                                                                                    

Руди и Мери - две кучета без късмет

май 2010 г.


За съжаление сигнала за Руди и Мери стигна до нас твърде късно. Двете кучета били прегазени умишлено от автомобил както лежали до бордюра на пътя. Транспортирахме ги към ветеринарна клиника едва 3 дни след злополучната случка. 3 дни, които те са прекарали страдащи и обездвижени под дъжда. За съжаление и двете кучета имаха непоправими увреждания на гръбначните стълбове, които, съчетани с развилата се инфекция, сведоха до минимум възможностите за тяхното спасение. Фактурата за лечението - Initiates file downloadтук. Средствата са поети от Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.

Кара

май, 2010 г.

Малката Кара беше Initiates file download ваксинирана със средства от кампанията "Аз помагам на животните". Тя търси своите стопани. На два месеца е, вече започва да придобива хигиенни навици. Ще стане средно на големина куче. За контакти: 0898 644 887

януари 2011 :)

Кара, 8 месеца по-късно, вълчица-хубавица, усмихната със свой дом. Благодарим на Зорница, че се погрижи за нея и й осигури добър живот!

Кара преди ваксината
Кара след ваксина и търсеща дом
Кара търсеща дом
Кара, вече задомена и щастлива
Кара 8 месеца по-късно

Гертруда

юни 2010 г.

В края на месец февруари получихме телефонно обаждане, че в кална локва в района на Военна рампа лежи безпомощно ударено от кола куче. Шокирано и премазано кучето беше спешно транспортирано до ветеринарна клиника, където беше установено след направен преглед и рентгенови снимки, че кучето има счупвания на двата леви крака.  Благодарим на лекарите от "Св. Антим" за усилията и грижите, които все още полагат за успешното възстановяване на кучето, което междувременно кръстиха Гертруда. Предстои до края на месец юни Гертруда да бъде върната отново в района, който обитава, здрава, кастрирана и ваксинирана. Initiates file downloadСредствата за нейното лечение и възстановяване са поети от Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.

 • Гертруда
 • Гертруда
 • Гертруда

Коте от Банишора

28 юни, 2010

Намерено в безпомощност с травми, причинени вероятно от киселина - пострадали задни краченца, ляво ушенце и муцунка. След сложна операция котето се възстановява в новия си дом! Средствата за медицинското обслужване са предоставени от Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.

Тери

Тери е взет по сигнал от квартал Слатина.

Средствата за лечението му са заплатени с подкрепата на Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.

Тери, трикракото момче, благополучно намери своите стопани в Германия. Той отпътува за новия си дом на 18 ноември 2010. Желаем му хубав живот, какъвто заслужава!

Изоставеният болен Лъчо

юли, 2010
Кръстихме го Лъчо. Преди седмица се е явил на спирката на авт. 72 на хотел Плиска, слаб и крастав. Вероятно домашен и изоставен, тъй като сам се качи в клетката. Изключително добро и умно куче. След лечението, Лъчко, под топлите грижи на Ирина, търси своя постоянен дом. Желаем му успех! Initiates file downloadСредствата за лечението му са заплатени чрез подкрепата на Tierhilfe Sueden e.V. 

Надежда за Габи

юли, 2010

Габи е извадена от изолатора в Стара Загора. Взета е март месец, кастрирана и ваксинирана със собствените средства от Диана - представител на "На ти с природата" и активен доброволец в града.

Габи има надежда да намери нов дом в Швейцария. Харесана е там, но й се появяват гъбички. Появява й се и доброкачествено образувание на едната гърда. Кампания "Аз помагам на животните" Initiates file downloadот дарения на български граждани финансира операцията. Стискаме палци на Габи скоро да се възстанови и да замине към своя дългоочакван дом.

Хера, оперирана заради счупено краче

10.юли. 2010
Страдаща и тъжна, Хера застава на пътя на Ради и така попада в клиника. След преглед и рентген става ясно, че кучето е със счупено предно дясно краче. Стискаме палци операцията да мине добре и пожелаваме на Хера скоро да си намери дом. Initiates file downloadСредствата за операцията се предоставят от Opens external link in new windowTierhilfe Suden, подкрепящ кампания "Аз помагам на животните"

Хера, преди и след операцията

Стара Дама Пенка

август, 2010

Пенка е изоставено домашно куче, което от десетина години обитава 3-ти микрорайон на кв. Люлин. Обичана и обгрижвана от много живущи в квартала, Пенка е имала късмет да преживее най-страшните години за бездомните кучета в София без да попадне в изолатора на "Зоомилосърдие". През август поради възрастта, Пенка получава усложнения на ставите и почти се обездвижва. Обездвижването довежда до появата на рани, които спешно трябва да се лекуват. Пенка прекарва една седмица във ветеринарна клиника, където е подстригана, раната е промита, почистена и третирана с медикаменти. Пенка получава болкоуспокоителни и се наслаждава на 7 спокойни хубави дни. За късмет, Пенка е настанена в приемен дом, където поне последните дни, месеци ..или години ще са пак като първите - с много обич и грижи. Initiates file downloadСредствата за лечението й са покрити от фонда на "Аз помагам на животните" с подкрепата на Opens external link in new windowTierhilfe Suden E.v.

Пенка в клиниката
На масата за подстригване.
Вече възстановена

Излекувано оченце на Кафявка

август, 2010

Кафявка е три-годишна свободолюбива и умна улична котка с наранено ляво око. Тя е настанена за преглед и манипулации във ветеринарна клиника и впоследствие в приемно семейство. След 10 дневно лечение с капки и мехлем окото е излекувано и Кафявка отново свободно живее из софийските улици. Initiates file downloadСредствата по лечението на Кафявка са с подкрепата на Opens external link in new windowTierhilfe Suden E.v.

Кими

август, 2010

Котето Кими беше изоставено на автомивка край бул. Сливница. След опит да се настани на сигурно място под краката на един автомобил, при запалване на двигателя пострадва задното краче на котето. След преглед във ветеринарна клиника, ветеринарните лекари решиха, чесчупването не е лошо и ще зарастне без операция, само с обездвижване, добри грижи и добра храна. След едноседмичен престой с клиника, Кими е настанен в приемно семейство, където очаква своите нови стопани. Initiates file downloadРазходите по преглед и лечение са поети от "Аз помагам на животните" чрез подкрепата на Opens external link in new windowTierhilfe Suden E.v.
Благодарим на Мария от сдружение "Opens external link in new windowПриятели на котката", че пое грижата да Кими до неговото задомяване.

Лъки от Видин

септември, 2010

При посещение на крепостта Бабини Видини Кули в началото на месец септември в безпомощно състояние в градския парк на Видин беше намрено кученце с отворена рана на коремчето. Оказа се незарастнала рана от кастрация. Кучето беше спешно закарано на ветеринарен лекар и след обработка на раната и антибиотик-инжекция настанено в приемно семейство на член на Видинското дружество за защита на животните. С много обич и грижи кученцето, което беше кръстено Лъки, се възстанови добре. Благодарим на Люба за съдействието. Initiates file downloadРазходите са заплатени от "Аз помагам на животните", набраните дарения до момента.

Късметлийката Кити

септември, 2010

Игрива и своенравна, Кити, попадайки на улицата, не само получава лоша травма - счупено краче, но и бива подгонена от кучета. За щастие, наблизо минава Ирина, която с много желание и отговорнот поема нейното обгрижване. Кити е заведена в няколко клиники за преглед и рентгенова снимка. Налага се опареция на счупеното краче. Кити е настанена в приемен дом, откъдето най-невъзпитано решава, че трябва да избяга и го прави. След 2 дни търсене, Кити е отново в ръцете на Ирина, която и до днес се грижи за нейното възстановяване. Скоро Кити ще бъде напълно здрава и ще търси своите постоянни стопани. Благодарим на Ирина! Initiates file downloadСредствата за операцията на Кити са заплатени от фонда към "Аз помагам на животните", подкрепен от Opens external link in new windowTierhilfe Suden E.v.

Историята на Грей

октомври, 2010 г.

Грей е намерен на улицата в безпомощно състояние с разпрано коремче и пострадал тас. Кученцето е оперирано спешно и благодарение на своевременната лекарска намеса, Грей за десетина дена се възстанови и вече се радва на грижи и обич в приемен дом, където очаква своите бъдещи стопани. Initiates file downloadСредствата за лечение са предоставени от Opens external link in new windowTierhilfe Suden E.v.

Мери от Зеленчуковата борса

октомври, 2010 г.

Котето, което нарекохме Мери, беше намерено на зеленчуковата борса в София. След преглед и рентгенова снимка се установи, че има счупване на предно дясно краче. Поради това, че котето е малко и расте беше препоръчано лечение с обездвижваща превръзка вместо операция. Мери се възстановява в приемен дом и вече има кандидат-стопани. Да и пожелаем весел и безгрижен живот!

Initiates file downloadРазходите по медицинското обслужване се поемат от Opens external link in new windowTierhilfe Sueden e.V.

Историята на Дори от Павлово

октомври, 2010 г.

Дори пристига пред жилището на Теодор и майка му незнайно от къде. Тя е не само много страхлива и недоверчива, но и с видимо силно пострадал преден ляв крак. Въпреки трудностите, Теодор и майка му решават да потърсят помощ за лечение на травмата на Дори. След няколкодневен престой в клиника "101  далматинци", който допълнително травмира и без това страхливото куче, Дори беше преместена за преглед и операция в клиника "Св. Антим". След консултация става ясно, че следоперативното лечение на Дори ще бъде дълго, вероятно 1-2 месеца, и ще изисква сигурно и спокойно място, където да бъде настанено кучето. Тъй като Теодор и майка му в този момент не са в състояние да осигурят такова място за Дори, взехме съвместно решение да се предприеме дългосрочно лечение с антибиотик за прекратяване на възпалителния процес на пострадалия крак на Дори и тя да бъде върната на улицата, където да изкара зимните месеци, обгрижвана и под наблюдението на Теодор и майка му. Благодарим им, че положиха толкова усилия да помогнат на
Дори и се надяваме да успеят да й намерят дом. Initiates file downloadРазходите по медицинското
обслужване
се поемат от Opens external link in new windowTierhilfe-Sueden e.V.

Котето Саша с премазано краче

октомври, 2010 г.

Лиа, която не веднъж е помагала на бездомни животни в беда, намира котенце с премазана лапичка - Саша.
След преглед става ясно, че лапичката трябва да се ампутира. Операцията е успешна и малката писана вече се възстановява в приемен дом и очаква своите нови стопани. Initiates file downloadРазходите за операцията са изплатени от дарения на Opens external link in new windowTierhilfe-Sueden e.V.

Сиси преживя парвовирозата!

октомври, 2010 г.

Благодарение на възможността да бъде под непрекъснато наблюдение и  да получи правилно и интензивно медикаментозно лечение чрез вливания, 5-месечната Сиси успя да се пребори с коварната парвовироза и сега се възстановява в приемен дом, където очаква своите стопани. Initiates file downloadМедицинските разходи са заплатени с от Opens external link in new windowTierhilfe-Sueden.e.V.

Чочко

декември, 2010 г.

Чочко е 4-месечно кученце от кв. Слатина, блъснато на улицата от автомобил. От рентгеновата снимка става ясно, че кученцето има счупена раменна кост и спешно е настанен за операция в клиника. Операцията премина успешно и Чочко се възстановява в приемен дом. Initiates file downloadСредствата за операция са дарени от Opens external link in new windowTierhilfe-Sueden e.V.

Кратка история как винаги добрите страдат ...

януари 2011


Кастриран, нахранен, спокойно полегнал, добър и кротък, уличен четирикрак великан е прострелян почти от упор в предна лява лапа с въздушно оръжие.
Вследствие на болезнената травма кучето не може да стъпва, лапата силно кърви. Все пак среща състрадателни хора, които организират транспорт до ветеринарна клиника, където след преглед и рентгенова снимка кучето е подложено на активно лечение с антибиотик и обезболяващи. Понесъл кротко и спокойно всички манипулации, Tитан (както го нарекохме), след всички изтърпяни страдания, търси с благ поглед ласката на човешка ръка.
Благодарим на братя Митеви, че не останаха безучастни към страданието на кучето. Благодарим на екипа на Централна ветеринарна клиника за готовността да помогнат и професионалното обгрижване.
Надяваме се Титан скоро да намери свой дом и стопанин какъвто заслужава.

Initiates file downloadСредствата за лечението му са заплатени от кампания "Аз помагам на животните"

 

Тай Пан от кв."Захарна Фабрика"

януари 2011


Преглед, диагностика и манипулация на куче с кожен проблем от градинката на кв. Света Троица.

Благодарим на Р.Георгиева, че заведе кучето не само на преглед, но се погрижи то да бъде кастрирано.

Initiates file downloadРазходите от медицинските манипулации са покрити от подкрепата на българските дарители за кампания "Opens internal link in current windowАз помагам на животните". Благодарим ви!

Пуделът Чапи

януари, 2011

След дълги дни на скитане и безрезултатни опити да намери своите стопани, пуделът Чапи, кръстен така от неговата спасителка, е толкова изтощен и отчаян, че единственото му желание е да се скрие и умре, тихо и далеч от страшния свят на улицата. За щастие Ирина среща Чапи и въпреки неговото нежелание, тя упорито опитва и опитва да се сприятели с него. Изплашен и стресиран, той дълго време отказва контакт, но ... след дни на постоянство Ирина успява да го спечели.
Чапи е заведен на преглед, където след рентгенова снимка е установена много стара травма на заден крак, при която Чапи е загубил чувствителността на крака и оперативна намеса би била безполезна. Чапи е кастриран, подстриган и след назначена лечебен курс с антибиотици, е изпратен на топло и сигурно място в дома на Ирина, където се възстановява и очаква своите нови стопани. Initiates file downloadРазходите по прегледа и медицинските манипулации са заплатени с дарения от Тирхилфе Зюден.

Тара, блъсната умишлено, спейки до уличния бордюр

януари, 2011

Тара, от квартал Младост, е прегазена нарочно от странен човечец, който е имал явно кофти ден. След инцидента Тара е неподвижна и две момичета опитват да й помогнат. За съжаление нямат средства и ветеринарният лекар наблизо поставя само превръзка. Тара от пазара в Младост обаче има свои добри приятели. Една жена се обажда до „На ти с природата”, за да попита дали може да заплатим за операцията. А друго семейство вдига Тара и я закарва спешно за снимка и лечение в клиника Син кръст. Хората се свързват помежду си, а после и с нас. Те намират приемно семейство, където Тара да се възстанови по-късно. И тъй като операциите на кученцето се оказват сложни и скъпи, хората поемат дори заплащането на нейния стационар! Тара претърпява сложни операции на двата задни крака. Оперирана два дена подред, първо единият крак, а след това другият. Вече изписана, Тара от пазара в Младост се възстановява в приемен дом и очаква своите стопани. Initiates file downloadРазходите за операциите са заплатени от дарения на немските дарители от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден.

Ветеранката от Горна Баня

февруари, 2011

Черня е поредната улична ветеранка, оцеляла през много студени зими, горещи лета, профучаващи автомобили и сърдити гневни хора. Въпреки болките и страданията от травмите тя години наред оцелява, но тази зима сковава задните й лапи и почти я обездвижва. Черня е закарана на преглед във ветеринарна клиника, където става ясно, че задният ляв крак е 100% обездвижен и неизползваем, вследствие на стара травма и най-доброто решение е да бъде спешно ампутиран.
Черня се справя и с това поредно тежко препятствие. Опеpацията е тежка. Настъпват усложнения и се налага продължителeн престой в клиниката и всекидневни манипулации. Професионализмът и положените грижи дават шанс на Черня да започне нов, различен живот, без болка и страх. Добри хора, живеещи на улицата, която е обитавала Черня, я приютяват в своя двор, където тя, заедно с още трима четирикраки приятели, може най-после вечер да заспива без страх и с пълен стомах.

Благодарим на всичи, които се организираха и помогнаха на Черня.

Разходите по лечението са заплатени от дарения на Opens external link in new windowТирхилфе -Зюден е.Ф.

Initiates file downloadФактура 1

Initiates file downloadФактура 2.

Краш, блъснат от кола, се възстанови успешно след бързата намеса на Станислава и лекарите

март 2011

На 08.03.2011 пред Университета за световно стопанство в Студентски град в София е блъснато от автомобил 3-4 месечно кученце. От тежкия удар кученцето е в шок и остава да лежи на уличното платно. Всички гледат ... Чула писъка на кученцето, минаваща наблизо, Станислава не остава безучастна, веднага взима на ръце почти безжизненото кученце и го занася в най-близката ветеринарна клиника. След преглед е констатирано счупване на заден ляв крак и тежка травма на главата със силен кръвоизлив. Оцеляло по чудо, кученцето получава символичното име Краш. Краш е опериран по спешност. Операцията е успешна  и Краш се възстановява добре. От тази вечер Краш ще си има свой дом и свои стопани, та макар и временни, докато намери своя постоянен дом. Пожелаваме на прекрасното синеоко игриво Малчуганче бързо оздравяване и скорошно задомяване. Благодарим на Станислава, че не подмина, лежащото на уличното платно, кученце и пое тежката задача да се погрижи за неговото настояще и бъдеще. Благодарим на екипа от "Ветмедикус" за професионализма и обичта, с която обгрижиха Краш .

Initiates file downloadСредставата за операцията са дарени от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Три котета за задомяване

март 2011

Подкрепихме млад ентусиаст, който се е захванал с нелеката задача да намери дом на три котаранчета. Котетата за начало бяха прегледани, обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и получиха своите паспорти в живота. желаем успех в бързото намиране на техен дом. Initiates file downloadРазходите са покрити от българските дарения на кампания "Аз помагам на животните"

Бела

март 2011

Бела е дребна, нежна и много красива зеленоока котка. Намерена е на улицата с подут корем. След преглед при ветеринарен лекар става ясно, че Бела е имала проблемно раждане, вследствие на което са се възпалили млечните жлези. След едноседмично лечение с антибиотик подутините на млечните жлези спадат и Бела е кастрирана по спешност. В момента се възстановява и се наслаждава на спокойствие и сигурност в новия си дом. Благодарим на Елица, че не само не подмина красивото болно коте, но го приюти в дома си. Initiates file downloadСредствата за лечението са заплатени с дарения от немските граждани чрез Opens external link in new windowТирхилфе-Зюден е.Ф. в подкрепа на кампания "Аз помагам на животните".

Сузи от Централна Баня

април 2011

Сузи е прекарала целия си, почти 10-годишен живот, на улицата, обичана и пазена от художниците в градинката на Централна баня. Благодарение на художниците, Сузи е измъкната навреме преди години, от изолатора в Лозенец, по-известен тогава, като "Лагера на смъртта". Е, не успяват да й спестят посещението в общинския изолатор в Сеславци, но добре организирани навреме успяват да се погрижат за нея и тя отново е в градинката - всеки може да мине и да я погали. 
От около месец на предна лява лапа на Сузи се появява образование, което не само расте, но и започва да се разранява. Поради наднорменото тегло и старостта е необходимо пълно изследване на сърце, бял дроб и кръв, преди да се пристъпи към операция. Резултатите на Сузи са добри. Операцията е успешна и Сузи вече се възстановява, наслаждавайки се на прекрасното огромно картонено легло пак там, край Централна баня в София.
Пожелаваме на Сузи спокоен и дълъг живот, а на нейните "стопани" - да бъдат здрави  и все така добри!

Разходите Initiates file downloadпо изследванеята и Initiates file downloadлечението на Сузи са заплатени от немските дарения за Кампания "Аз помагам на животните" чрез Opens external link in new windowThierhilfe Suden E.v.

 

Лечението на Рая

май 2011

Малкото, страхливо, семейство на Рая (нейното братче и скитащата им майка), се е настанило временно край блок в ж.к.Младост, където милостиви хора им осигуряват малката, но така необходима дажба храна на ден.  Една сутрин Рая е намерена с влачещо се задно краче, вероятно не навреме пресякла улицата или полегнала на неподходящо място ...

Рая е заведена на преглед и рентген. Установена е фрактура на задно дясно краче, стар абсцес на коремчето и силно напреднала форма на краста. След манипулациите за стабилизиране на крачето лекарският екип решава да помогне на Рая в борбата с упоритата краста и така кученцето остава на безплатен стационар цяла седмица, за да бъде третирана с необходимия препарат срещу краста. Благодарим за отношението на лекарите от Централна ветеринарна клиника и на хората, помогнали на Рая. Initiates file downloadЧаст от разходите по лечение на пострадалото краче са заплатени  от дарения от Opens external link in new windowТиерхилфе Зюден, Мюнхен.

Бубка с тежка операция на краче

май 2011

Бубка е член на многолюдно семейство настанило се на неподходящо място - край натоварен път. За нещастие Бубка попада под колелата на автомобил и предното дясно краче е счупено на 2 места. Операцията е сложна и тежка. Възстановителният период е дълъг. Бубка все пак успява да намери подслон при Петя, която ще се погрижи за раздвижването на крачето и задомяването на Бубка. Пожелаваме и на двете много късмет!
Initiates file downloadРазходите за лечението на Бубка са заплатени с подкрепата на "Аз помагам на животните" на немските дарители, чрез Opens external link in new windowThierhilfe Suden E.v.

Въпреки ампутацията, Джини има свое ново семейство

май 2011

Джини е весело и безгрижно ротвайлероподобно кученце, много красива, гальовна и доверчива. За нещастие Джини не успява да избегне гумите на автомобил и губи предното си краче. Операцията на Джини е успешна.  Тя с изненада открива, че може да се изправя и ходи на три лапички. Стресът и болката не са променили благия й характер - готова за ласки и обич. Да благодарим на Мариан и неговото семейство, които не изоставиха Джини, приеха я в дома си и решиха да й осигурят спокоен и весел живот, какъвто тази малка красавица заслужава и жадува.

Initiates file downloadРазноските по лечението на Джини са поети от даренията, постъпили от Tierhilfe Suden E.v

Мини си отиде, въпреки опитите да бъде спасена

май, 2011г.

Малката стара дама, която нарекохме Мини, е блъсната от автомобил в ж.к.Люлин. За съжаление никой не откликва на стенанията на Мини и минават дълги часове на страдание, докато разберем за нея и успеем да я закараме във ветеринарна клиника. Лекарите установяват силно обезводняване и много загуба на кръв. След рентгеновата снимка става ясно, че Мини има счупен таз. Операция е възможна, след като се стабилизира нейносто състояние.  Въпреки положените усилия и грижи от страна на лекарите, за съжаление, Мини не успя да се пребори с тежката травма.

Initiates file downloadРазходите за опита за лечение на Мини са заплатени от немските дарители, чрез подкрепата на Opens external link in new windowThierhilfe Suden E.v

Пет ваксинирани мъника

май 2011

Те са на месец и половин. Намерени в изоставена къща, една жена решава да им потърси дом. За да подпомогнем тяхното бързо задомяване, кампания "Аз помагам на животните" заплати ваксините на кученцата. Стискаме палци бързо да открият своите хора и скоро да бъдат едни прекрасни домашни любимци.
Initiates file downloadСредствата са покрити от българските дарения за кампанията.

две от кученцата

Джина, спасена от приятелите си, след предумишлен опит за убийство

май 2011

Джина е отгледана и опазена вече почти пет години от живущите на ул.Ястребец в кв.Борово - кастрирана и доверчива.

Преди няколко дни е простреляна с въздушен пистолет от минаващ автомобил и нарочно след това блъсната от същия автомобил. Спешно е снимана на рентген и заведена при ветеринар за операция на пострадалия заден десен крак. Операцията е сложна и тежка. Имайки предвид това, че Джина отново трябва да се върне на улицата, лекуващият лекар е направил операцията според случая - няколко здрави вътрешни шевове от резорбируеми конци  и стабилно закрепена метална пластина - така няма да се налага дълъг престой в клиника и Джина отново е сппокойно полегнала пред строежа, където има своя постелка-легло - едно малко, но сигурно и спокойно кътче. Джина получава всеки ден подсилваща храна и предписания антибиотик.  Пожелаваме и бързо оздравяване, на всички от ул.Ястребец  да са все така отзивчиви и добри.  Initiates file downloadОперацията е заплатена със средства от българските дарители на "Аз помагам на животните".

Чочко

май 2011

Чочко е изоставен, 4-5 годишен красавец, с връзка в кръвта си с Каракачанките.

Чочко е прострелян късно през нощта в кв. Младост. За късмет, куршумът е преминал през тялото на Чочко, закачайки леко дола част на прешлен от гръбначния стълб без, да остава в тялото на кучето. Преминавайки през тялото, куршумът е засегнал много меки тъкани, кръвоносни съдове и мускулни връзки и е създал предпоставка за тежък възпалителен процес. След инцидента Чочко е в безпомощно състояние - обездвижен и спешно е настанен в клиника за лечение. Благодарение на всекидневни манипулации и третиране с обезболяващи и противовъзпалителни средства, Чочко вече стъпва и раздвижва успешно от вчера задните си крака. Част от Initiates file downloadсредствата за лечение са заплатени с дарения от български граждани. Благодарим на хората, които се грижат за Чочко и търсят негови постоянни стопани.

Подкрепа за лечение на изоставена немска овчарка

май, 2011 г.

Poko  е 2 годишно, изоставено от стопаните си, прекрасно овчарско куче.

Във временния дом, където е настанен до намирането на нови стопани, Роко показва завиден апетит, но не и покачване на теглото.

При направения преглед във ветеринарна клиника се установява, че Роко е заболял от коварната болест диофилариа, която изисква сложно и дълго, дори рисковано лечение. Initiates file downloadЧаст от разходите за изследванията са заплатени от българските ни дарители за кампания "Аз помагам на животните". Надяваме се Роко да се възстанови бързо и скоро да намери своя постоянен и уютен дом!


Initiates file downloadФактура за допълнително лечение.

 

Шарка със заседнала кост

май 2011

Шарка от години обитава квартал Драгалевци. За нея полагат грижи мили хора, които наскоро успяват дори да я кастрират, за да няма нежелано ново потомство на улицата. В началото на месец май Шарка започва да повръща всякаква храна, която поема. Това продължава повече от седмица, котето отслабва значително. По спешност е заведена за преглед и се оказва, че има дълбоко заседнала кост, която пречи на Шарка да поема храна. Операцията е сложна, но най-важното успешна. Днес Шарка се възстановява в двора на грижовни нови стопани, които поемат и немалка част от лечението и последващите медикаменти за възстановяването й.

Initiates file downloadЧаст от разходите за операцията са заплатени и от нашите български дарители за кампания "Аз помагам на животните".

Буба, ампутация на краче

юни, 2011

Буба е поредното скитащо куче из улиците на София - гонена, бита, травмирана. Незнайно как оцеляла. Въпреки усилията на граждани да спечелят нейното доверие, за да могат да я заведат на лекар  и да се погрижат за ужасната рана на предна дясна лапа, Буба, както са я нарекли, не успява да преодолее страха от хората и се налага да бъде упоена.  Закарана спешно във ветеринарна клиника. След преглед ставя ясно - единствената възможност да й се помогне е ампутиране на наранения крак. Операцията е успешна. Буба е все така страхлива и недоверчива, но вече не се налага да скита,  гладна и изплашена. Вече има сигурен приемен дом, където може да се наслаждава на спокоен сън и редовна храна. Initiates file downloadРазходите за операцията на Буба са платени от дарения от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Месец по-късно се наложи ревизия на операцията на Буба. Initiates file downloadРазходите отново са поети от нас чрез подкрепата на Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Частична помощ за Блинди

юни, 2011 г.

Блинди не е в първа младост. Намерен объркан, лутащ се на оживена улица сред автомобили и хора. След като е заведен във ветеринарна клиника става ясно, че Блинди, както го нарекохме, е почти сляп,  чува слабо с двете си,  незнайно как отрязани, уши и с травма на предна дясна лапа. Поради възрастта травмата на крака ще се лекува с външна шина, а зрението е изгубено безвъзвратно.

Initiates file downloadЧаст от разходите за  медицинско обслужване са заплатени с дарения от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Пострадало коте

юли, 2011 г.

Initiates file downloadРазходите за операция на  дясно око и задно дясно краче на пострадало котенце са заплатени от дарения от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден. Двете операции са минали успешно. Малчото се възстановява и показва завиден апетит и бодро настроение. Пожелаваме на малкото късметлийче и за напред много късмет и хубав дом.

Операция на тумор

август, 2011 г.

Безименко е скитащо от вход на вход бездомно куче на преклонна възраст от Люлин 5. Добронамерени хора, които се грижат той да бъде нахранен и напоен всеки ден, потърсиха от нас помощ за операция на появил се огромен израстък на задно дясно краче. Кучето е стационирано във ветеринарна клиника. Операцията е успешна и след едноседмично възстановяване безименко от вчера отново се радва на свободата си. Initiates file downloadРазходите за операция и средоперативно лечение са заплатени от дарения от Opens external link in new windowТирхилфе-Зюден е.ф.

Подкрепа за Чочко

Съвсем млад, през 2001 г. Чочко попада на улицата, след като неговата грижовна стопанка внезапно умира. 

Месеци наред, въпреки че е гонен и заплашван, Чочко се опитва да влезе във входа и да стигне до стария си дом. Намират се добри хора и бездомни четирикраки приятели, които му позволяват да заживее втори сравнително спокоен живот - получава всекидневни грижи - храна, вода, подслон в студените зимни нощи.
И така, 10 години по-късно, Чочко вече е в напреднала възраст, появяват се проблеми със ставите. Поради залежаването Чочко развива и декубитуси. След преглед е диагностициран проблем на черен дроб, на кожата, шипове на гръбначен стълб и калциране на стави. Чочко има нужда от добра и редовна храна, както и ежемесечно приемане на хапчета. Initiates file downloadРазходите по прегледа и медицинските манипулации са заплатени с дарение от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф. А всички останали грижи продължават да ги полагат приятелите му от входа. Благодарим ви, че му помагате в старостта му и за любовта към дългогодишния ви четирикрат приятел!

Алекс - блъсната от автомобил

септември, 2011 г.

Алекс е намерена в безпомощно състояние на оживена улица, блъсната от автомобил.

Спешно е закарана във ветеринарна  клиника. След преглед е установена травма на череп и счупен заден десен крак.

Първите 2 дни след инцидента бяха критични дни на изчакване да се установи, дали черепната травма ще доведе до увреждане на рефлексите на кучето. За щастие Алекс успява да се справи и на 3-тия ден е успешно опериран счупеният и крак. Нещастната случайност донесе на Алекс така желания за всяко бездомно животно добър и грижовен стопанин и сигурен дом. Пожелаваме и бързо възстановяване. Initiates file downloadСредствата за лечението са дарени от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Пабло

септември, 2011 г.

Пабло е малък, сладък, нежелан от стопаните си Добродушко, изоставен на улицата,  който в желанието си да се погали вместо ласка е получил лош ритник. Вследствие на силен удар Пабло получава диафрагмална херния, която е отстранена по оперативен път. За щастие е забелязан от Яна, която не само полага грижи за неговото медицинско обслужване, но и го прибира в къщи, където малкият се радва на добри грижи и очаква своите нови стопани.  Initiates file downloadЧаст от разходите по лечението на Пабло са заплатени с дарения от Opens external link in new windowТирхилфе-Зюден, Германия.

Помощ за още едно простреляно кученце

През месец май Чочко беше прострелян почти от упор, но за щастие куршумът преминава под гръбначния стълб и излиза извън тялото, като засяга само меки тъкани . Чочко е успешно изправен на крака след многоседмично лечение във ветеринарна клиника, което кампания "Аз помагам на животните" подпомогна, като плати част от разходите от дарения на български граждани. За съжаление след около 2 месеца, обгрижващите Чочко забелязват кървене при уриниране и след преглед става ясно, че кучето има възпаление на бъбреците. Лечението е продължително чрез инжекции. Initiates file downloadЧаст от задълженията отново са заплатени от постъпили дарение за кампания "Аз помагам на животните", този път от немски дарители. Пожелаваме на Чочко да бъде здрав и послушен, за да може да остане в дома на своята попечителка.

Спасен от колите!

Шарко е прекрасно и добро куче, обгрижвано край ИнтерЕкспоцентър в близост до Цариградско шосе. Един ден Шарко изчезва. След дълго търсене, на третия ден, е намерен в безпомощно състояние, блъснат от автомобил. Прегледът и рентгенова снимка установяват, че и двата десни крака на кучето са счупени. Една напрегната нощ очаква момичето, което се е грижило за Шарко на улицата - трябва да реши дали да го "приспи" завинаги или да започне дълго  и мъчително лечение с две операции. Шарко получава втори шанс за живот, настанен е в клиника, където успешно е направена първата операция. Междувременно се обработва раната на счупен преден крак, за да се овладее инфекцията и да се спаси кракът от ампутиране. От преживения шок, травма и  изтощение, Шарко развива и бъбречна недостатъчност.  Надяваме се, че професионализма на лекарите ще даде шанс на Шарко отново да се радва на живота. Initiates file downloadЧаст от средствата за лечение са заплатени с дарения от Tирхилфе Зюден.

Чери отново ходи!

Чери е младо улично куче, гладна и скитаща, в един тъжен ден попада под колелата на автомобил и остава  да лежи неподвижна и скимтяща, цели 3 дни. Изтощена и страдаща, се предава и без упойка успяваме да я натоварим и закараме във ветеринарна клиника за преглед. Рентгеновата снимка показва счупен гръбначен стълб. Настъпва време на размисъл и важно решение - ще се намери ли място за Чери след операцията, където да бъде настанена и обгрижена ? Чери е успешно оперирана и след повече от месец престой в клиниката вече ходи сама. Пожелаваме и късмет и топъл дом през зимата. Initiates file downloadРазходите за лечение са заплатени от дарителски фонд на Тирхилфе Зюден е.Ф.

Рая вече голяма, със свои стопани и без пластина!

Opens internal link in current windowПрез април подпомогнахме с нашата кампания операцията на счупено задно краче на малката Рая. Отгледана с много грижи и обич, Рая е станала прекрасна млада четирикрака дама, която е на прага на своя нов живот - вече има сигурни и отговорни осиновители. Преди да я поемат, попечителката на Рая пожела да се погрижи тя да бъде кастрирана и поставената пластина при операцията от април да бъде свалена. Initiates file downloadРазходите за медицинските манипулации бяха заплатени от дарения на Тирхилфе Зюден е.Ф. Пожелаваме на Рая щастлив и достоен живот в новия дом.

Аксел с деформация на гръбначен прешлен

Открит в Тетевен и превозен до София, малкият Аксел попада на сърцато момиче, което преобръща всички софийски клиники и лекари, за да му даде втори шанс. Животинчето се оказва с деформация на гръбнака, следствие от удар с кола. Въпреки лошите пъвоначални прогнози, оказва се, че Аксел има чувствителност и в двете задни лапи и операция може направена.Операцията е успешна, изрязана е част от стената на прешлена, сложени са игли за опора, костният мозък е наместен, изрязаната част на костта е изградена от костен цимент и е зашито всичко както трябва. Аксел вече е извън упойка и са проверени рефлексите и чувствителността на задните лапи - има ги! Сега чакаме да видим ще има ли същия късмет и при следоперативното възстановяване.

"Аз помагам на животните" подкрепи финансово Initiates file downloadзаплащането на скенера на кученцето и част от Initiates file downloadоперацията. Стискаме палци Аксел да намери сили и отново да се вдигне на крака.
Още за неговата история, може да прочетете Opens external link in new windowтук.

Мини със счупено краче

"Натъкнах се случайно на нея . Мъничко, треперещо същество, което седеше на тротоара. Изглеждаше толкова окаяна, че се спрях при нея и я погалих и тогава разбрах, че е наранена, защото изобщо не се помръдна, а по лапичките имаше кръв, като от ожулено. Чудех се от къде да намеря помощ. През това време минаха няколко човека, които само цъткаха с език - "ама че шофьори..." и отминаваха. За щастие се свързах с една прекрасна жена, която обеща да вземе малката довечера след работа и да я води на ветеринар. До тогава престоя на балкона на майка ми, завита и с бутилка топла вода до нея. Милата цял ден не мръдна. Вечерта дойде Ася и я заведохме в клиника, където се разбра, че е счупено задното краче. Мини беше успешно оперирана и вече e в приемно семейство. Търси й се дом.

Кампания "Аз помагам на животните", благодарение на немската подкрепа чрез Tierhilfe Suden E.V, Initiates file downloadфинансира операцията на Мини.

 

Какво се случва с мини може да проследите Opens external link in new windowоттук.

Теа, болна от бронхит

Неотдавна с нас се свърза човек, който търсеше помощ за отпаднало животинче. Казва се Теа. Оказа се с бронхит. Кампания "Аз помагам на животните" чрез подкрепата на Tierhilfe Suden EV.  подпомогна финансово за Initiates file downloadлечението на кученцето. Правят се опити да бъде задомено. Прекрасната Теа го заслужава. Стискаме палци!

 

Куче с впита верига на вратлето

След сигнал на граждани от района на Военна рампа в София, е прибрано за лечение куче с дълбоко  впита във врата верига.

Разходите по лечение и престой са заплатени с Initiates file downloadдарения от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Лечение на Гана

Младо куче, прибрано от ловните екипи на Сеславци за кастрация, е заразено от гана и настанено за лечение във ветеринарна клиника.
Тъй като стадият на развитие на болестта е доста напреднал, предстои рисковано и скъпо лечение.
Разходите за медикаментите са заплатени от Initiates file downloadдарения на Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Изоставен с възпаление на пикочен мехур

Черньо е намерен в безпомощно състояние с възпален пикочен мехур, предаден и  изоставен във ветеринарна клиника.
Котето е опирирано по спешност. С неговото обгрижване и търсене на дом са се ангажирали сдружение „Приятели на котката”.
Черньо е с диагноза, която изисква до живот приемането на скъпо струващо лекарство, което се набавя само от чужбина.
Initiates file downloadЧаст от разходите по неговото лечение са заплатени с дарения от Opens external link in new windowТирхилфе Зюден е.Ф.

Блъснат от кола със счупен гръбнак

февруари, 2012

Кученцето живее в сграда в кв. Кремиковци. Блъска го кола и успява да се спаси при охраната на един от обектите. Благодарности за хората, които са решили с много любов и грижи да го изправят отново на крака.

Преглед, операция и следоперативно лечение за кученцето се поемат от "Аз помагам на животните", Initiates file downloadдарения от немските ни приятели от Тирхилфе Зюден Е.Ф.

Помощ за операция на счупен крак

февруари, 2012

Помощ за лечение на  счупен крак на младо куче, блъснато от кола, в района на Летище София.
Разходите Initiates file downloadса заплатени от дарения от Тирхилфе Зюден Е.Ф. от кампания "Аз помагамна животните"

© 2003-2020  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3