Европейският парламент ще изслуша представители на български организации по проблемите на хуманното отношение към животните

18.06.18 / Прессъобщения

На 19.06.2018 г, около 17 часа в Брюксел, Комисията по петиции към Европейския парламент ще изслуша вносителите на подадена от сдружение „На Ти с Природата“ през 2016 г. петиция, подписана от 18 организации за защита на животните и множество граждани. Петицията алармира за жестокото отношение към кучета в приюти и липсата на адекватен контролен орган за хуманно отношение към животните в България.

Вносителите на петицията, представени от Марта Георгиева и Габриела Пападопова, ще запознаят членовете на Комисията с тревожните данни за безнаказана жестокост към животните, илюстрирани със снимков материал.

Целта на посещението е да ангажира евродепутатите с ефективни действия в изпълнение на Резолюция на Европейския парламент от 4 юли 2012 г. относно създаването на правна рамка на ЕС за защита на домашните любимци и бездомните животни (2012/2670(RSP)).

Изслушването и разискванията  може да се проследят директно или на запис чрез следния линк: http://www.europarl.europa.eu/ activities/committees/homeCom. do?language=EN&body=PETI


© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3