Танцуващата бяла снежна маймунка

снимка, Камил Браун, август 2007 г.

Често чужденци пишат оплаквания, видели тъжни животни по българските улици и черноморските ни курорти. Просещите животни изкарват левовете на своите неясно как появили се в техния живот "попечители" пред очите на власти, деца, родители, и кой ли не. Въпреки че тази употреба е забранена.
 
Такъв беше случаят на снежната маймунка в Созопол, за която ни изпрати снимки Камил Браун, женена за българин. На 6 август 2007 година пратихме сигнали до Регионална ветеринарномедицинска служба (РВМС) и Регионална инспекция по околна среда (РИОС) - Бургас, до полицията в Бургас и кметството в Созопол.

Дори и медиите проявиха интерес към съдбата на снежната маймунка. Зазвъняха се от служби, получавахме дори уверения, че созополската полиция "дебне" попечителите на маймунката, за да ги санкционирала. Но те, естествено, се били укрили. 

Ясно бе, че в малкото морско градче всички знаеха кои са те, къде са и с какво се занимават. От години все едно и също.

В крайна сметка маймунката не беше открита, нито попечителите й. Получихме писмо от РИОСВ, че тази маймунка, която всъщност не била белоснежна, а друг вид, не е защитена и не могат да предприемат нищо. 

И така много шум за няколко дена за държавните ни иституции. И пак за кратко, в очакване всичко да утихне и отново да си заживеем безпроблемно, жалко и невзрачно.

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3