10.08.2007

Пътешествието на щъркела Боби

август 2007

и как се стига от с. Априлово до Стара Загора с помощта на сдружение „На ти с природата”, БлуЛинк и Зелени Балкани:

Вася Богданова и семейството й намерили Боби на земята. Той не можел да лети. Опитал, но не успял. Две седмици прекарал в градината им, като ровел за храна и всеки път когато в небето минавали щъркели разпервал крила, но не успявал да се издигне.

Вася изпраща сигнал до „ На ти с природата” – „намерих щъркел , който е ранен и има нужда от помощ, намира се в едно село на 27 километра от София, бихте ли се погрижили за него, ще чакам да се свържете с мен”.

Няколко часа по-късно след консултации с РИОСВ представител на сдружението, заедно с програмиста на БлуЛинк, въоръжени с кашони, с различни размери, взеха Боби. От „Зелени Балкани” дадоха съвети как да се транспортира и обявиха, че ще чакат пътника на автогарата. Той се озова в офиса на БлуЛинк, където изчака да стане време за автобуса, който щеше да го откара в спасителния център за диви животни в Стара Загора. През това време Боби проучи обстановката, клъвна стената за късмет и успя да си заклещи клюна в една от дупките на кашона. След кратка фотосесия, разкриваща всички страни на великолепната му особа, беше прибран обратно в кашона, опакован и качен на автобуса. В Стара Загора през нощта го посрещна Ивайло и го настани в центъра при другите пациенти.

Последните новини след прегледа са, че Боби ще се възстанови и ще лети отново. Благодарим на всички, които помогнаха и продължават да помагат.

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3