Невероятната история на Ванина, Таня и Елена от град Сопот

Три деца от Сопот спасиха три бездомни кученца от София.

Ванина е на 14 години, ученичка от СОУ "Иван Вазов", град Сопот, при това добра ученичка! Само дето много много обича да сърфира из интернет, чете, любопитства и после обсъжда с приятелките си, Елена и Таня, всичко най-интересно.

Не е ясно как така на Ванина й хрумва да надникне и в интернет сайтове за животни и то от по-тъжните сайтове, тези, които обикновено разказват за съдбата на някое изоставено животинче.

Впечатлена от наученото, Ванина разказва на приятелките си и решават да помогнат поне на някое от тях. На първо място, трябвало да проведат сериозен и отговорен разговор с мама и татко. Понякога не е лесно да ги убедиш, че е хубаво да си вземеш непородисто кученце, защото и то заслужава приятен живот, че кученцето няма да пречи на уроците, и какво ли още не. Елена и Таня продължават делото и подшушват идеята на още свои познати и приятели, от които получават пълна подкрепа.

Ванина решава да вземе вкъщи куче от софийския изолатор. Това куче вече е Лъки! А други нейни приятели си харесват Гарибалди и бял пухчо.

Хубаво да искаш да спасиш кученца, но как може да дойдат те до Сопот. Нали кученцата не могат да пътуват сами, не могат да се качат на влак. Да! Проблем! Но когато си на 14, няма невъзможни неща.

Ванина се свързва с група природозащитници от София, които решават да организират транспорта на животните. И речено-сторено! След кратък път, кученцата вече се радват на нов живот. Та така, сега три животинки са щастливи по зелените поляни на Сопот. Хубава, приказна история, но истинска!

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3