Зооекспо 2

"Осинови си животно-помогни на човек” е мотото, под което на 23 юни от 10.30ч. пред Паметника на съветската армия ще започне второто благотворително изложение на безпородни кучета и котки, спасени от улицата. Партньор на зооекспото е Съюзът на артистите в България.

Събраните средства ще бъдат дарени на Дома на ветерани на културата. Животните на благотворителното зооекспо са ваксинирани, обезпаразитени и някои от тях – кастрирани. Те са предоставени от организации за защита на животните и граждани.

На осиновените кучета ще бъде поставен микрочип, номерът на който се записва в паспорта на животното. Всички животни на зооекспото, както и всеки  нов собственик на осиновено животно ще получат безплатна храна от ГЕНЕРАЛНИЯ СПОНСОР - PEDIGREE&WHISKAS. Специално за посетителите на изложението, PEDIGREE&WHISKAS ще предоставят безплатни консултации от ветеринарни лекари. Всяко осиновено куче или коте ще получи и талон от Интервет България за безплатна годишна ваксинация.

На 23 юни пред Паметника на Съветската армия всеки ще може да си осинови куче или коте срещу символичната цена от 20 лева. Инициативата цели да поощри хората да осиновяват бездомни животни, като по този начин помагат за намаляване на броя на скитащите по улиците кучета и котки по един безболезнен и благороден начин. Лайт мотива на организаторите е “Грижата за хората минава през грижата за животните”. Затова събраните средства от изложението отиват за хора в нужда.Животните на благотворителното зооекспо са ваксинирани, обезпаразитени и някой от тях – кастрирани. Те са предоставени от организации за защита на животните и граждани. На осиновените кучета ще бъде поставен микрочип, номерът на който се записва в паспорта на животното. Това е европейският модел за трайна маркировка на домашните любимци. Номерът на чипа, заедно с адреса на новия собственик се регистрират в общината.

Медийни партньори: БТА    БГ Радио

Генерален спонсор: PEDIGREE & WHISKAS

Спонсори: WALL София, Интервет България, Сева България, Тиерхилфе Зюден Германия

Всички животни на зооекспото, както и всеки  нов собственик на осиновено животно ще получат безплатна храна от ГЕНЕРАЛНИЯ СПОНСОР - PEDIGREE&WHISKAS. Специално за посетителите на изложението, PEDIGREE&WHISKAS ще предоставят безплатни консултации от ветеринарни лекари. Всяко осиновено куче или коте ще получи и талон от Интервет България за безплатна годишна ваксинация.  Кампанията се провежда под егидата на Софийска община и кмета Бойко Борисов, а

организацията е дело на:
Общинско предприятие „Екоравновесие” - база „Сеславци”
ПР Агенция РестАрт Комюникейшънс
Сдружение „На Ти с Природата”
Тиерхилфе Зюден - Немски кастрационен център, Студентски град
Сдружение „Приятели на котката”
Българско дружество за защита и опазване на животните
Сдружение ДАРА
Клуб за защита на животните към Американски колеж
За животните без дом

Opens external link in new windowБез дом-Форум

граждани и доброволци

Интернет страница на Opens external link in new windowзооекспото

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3