Историята на Лъки

27.10.15 / Подарявам

На 04.10.2015 г. в района на Нови Искър в краката ни припадна този сладур. Кръстихме го Лъки. На възраст е около една година.
Не знаем каква е била съдбата му, най-вероятно скитане месеци наред без храна и вода, битка за всяка троха. Остана безмълвен при всяка една от манипулациите, които претърпя и махаше с опашка на всеки, който му помагаше. От тъжната му физиономия вече не остана спомен. В момента скача, изправя се и единственото, което желае е да дава и получава обич.
На десния крак има рана, която е вероятно и да е от сачма, но може и да е стара язва, която не е зараствала. В момента тя се затваря и скоро ще се възстанови напълно.
След едноседмичен престой в в Цетрална ветеринарна клиника и три пълни кръвни картини се оказа, че някои от ниските стойности са резултат само и единствено от анемията. Биохимията не показа заболявания на черния дроб и бъбреците. Има кожен проблем на ушите, но в момента се лекува.
Обезпаразитен е вътрешно и външно, поставена е и ваксина. Премина антибиотичен курс и в момента е възстановен напълно. Остава само да натрупа така желаните килограми, за да блесне с цялата си хубост. Ще бъде кастриран и ще му се постави чип. Има хигиенни навици. Ходи на повод.
Лъки е безкрайно добър и безкрайно обичлив. Вече се заиграва с други кучета. Понякога при първи контакт с някои хора, не всички, ръмжи и се опитва да се защити. Не напада, но явно е страхлив и все още се чувства несигурен в общуването си с хората.
Ще радва да намери своето семейство, което със сигурност ще дари с много любов и радост.

0889197130 - Ива Ганчева


© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3