Животни, на които кампанията е помогнала

Малчо (Константин) – първият щастливец, получил помощ през „новия сезон”

септември 2013 г.
Малчо е кокер, който не знайно как се е озовал на улицата. Търсейки помощ за него с нас се свърза Елица Павлова.

Оказа се, че кучето, получило от добрата си фея името Малчо, е сравнително младо, има силно възпаление на ушите; осили, замотани навсякъде в козината, които са се забили на места и са създали сериозни възпаления – на ушите и на единия крак. Тези възпаления са причинили и високата температура Възпаление е имало и на очите.

В клиниката са направени необходимите изследвания и тестове и след належащото подстригване е предприето нужното лечение. Епикризата и фактурата за заплатената за лечението сума можете да видите тук. Лечението е заплатено благодарение на Opens external link in new windowTierhilfe Suden.

Отново с кожа - кучето Рая

септември, 2013 г.

Кучето е докарано в много тежко състояние - липсва кожата на около 1/3 част от тялото му (вследствие нахапване и последваща инфекция). Умишлено сме подбрали снимки, на които не се вижда цялата ужасна рана.

Закарано е в клиника, където възпалението да бъде овладяно и да бъде направена операция за присаждане на кожа. Това ще позволи постепенното затваряне на огромната рана. Благодарение на Opens external link in new windowTierhilfe Sueden е  направена операция и всичко необходимо за възстановяването на кучето.

Нов шанс за Писана

септември, 2013 г.

Писа е бивше бездомно коте от град Ботевград.
Жена, с името Надежда, я намира в безпомощно състояние - вероятно блъсната от кола. Завежда котето на лекар. Оказва се, че има счупвания от двете страни на таза и се налага скъпа и спешна операция.
Хората започват да търсят помощ, като поемат ангажимент, че ще осиновят котето след лечението. В Ботевград няма кой да извърши операцията и котето е закарано в клиника в София, където е оперирано. Операцията е заплатена от кампания "Да намалим страданието", с помощта на Opens external link in new window Tierhilfe Sueden.

Край на дългото гладуване

октомври, 2013 г.

Намерихме тези бебета, захвърлени в едно дере, близо до град Ябланица. Бяха кожа и кости. Две не оцеляха, но 3 се пребориха.

Снимките са правени на 4-тия ден, след като ги намерихме и започнахме да се грижим за тях. 

Малките бяха прибрани в приемен дом, където ще се грижат за тях, докато им намерим нови стопани. Бяха обезпаразитени (вътрешно и външно) и започнахме да ги захранваме с витамини и по-силна храна.

Спасени от белодробни паразити - Джинджър и Вещер

ноември, 2013 г.

Джинджър и Вещер са две черни котета на възраст около 6 месеца, но  по-дребнички, подхвърлени в двора на вила в с. Томпсън. За тях ни се  обади Станислава, която вече ги бе водила на преглед в гр. Своге.
Според лекаря котетата бяха болни от пневмония, но той нямаше  възможност да ги лекува на място.
Станислава потърси помощта на сдружение "На ти с природата" и котетата бяха закарани в клиника, където им бяха  направени необходимите прегледи и изследвания, и бяха оставени за лечение. Оказа се, че имат белодробни паразити. Вещер се  възстановяваше по-бързо. За него бе намерен осиновител, който се съгласи  да продължи лечението му в домашна обстановка. Джинджър остана в клиниката близо 15 дни.
Лечението, стационара,  изследванията и маркирането на животните струваха общо 386 лв. От тях  Станислава заплати 100 лв., а от нашия бюджет бяха поети 286 лв.
Към настоящия момент лечението на двете котета продължава в домашна обстановка. Едното е вече в постоянен дом, а другото - при Станислава, която продължава да му търси подходящ стопанин. Може би сте Вие?

Точица, вече здрава, си търси стопани!

ноември, 2013 г.

Точица е дребно женско кученце, което скоро след раждане е загубило бебетата си. Доброволци към сдружението я откриват, трепереща и страдаща от непоносим сърбеж, зад едно заведение в град Ботевград.

Точица има краста или сроден конеж проблем - оголени и зачервени места по тялото си.
Точица е излекувана, кастрирана и ваксинирана, благодарение на българските дарители на кампания "Opens internal link in current windowДа намалим страданието" и чака постоянния си стопанин в приемен дом.

Може би това си ти? Свържи се с нас наOpens window for sending email officeiwnsorg.

Буба с оперирано краче си намери стопани!

декември, 2013 г.- февруари, 2014 г.

Кученцето Буба намерихме в с. Трудовец със счупено предно краче. Заведохме я в клиника в град Ботевград. Кученцето бе снимано и оперирано там, като поставиха при операцията на предното му краче метална пластина. Пластината бе свалена оперативно след 2 месеца.  
Животното се оказа на възраст 4-5 месеца, много слабичко и опаразитено.
Настанено бе във временен приемен дом, като от кампанията се подсигуряваше храната за него. Крачето зарастна, а при втората операция дори успяхме да я кастрираме. През февруари успяхме да намерим и постоянен дом за Бубка.

Бъди щастлива, мила!

 

 

Доверихме се на Кика и тя успя!

декември, 2013 г.

Обади ни се жена, пред очите на която кола блъска кучето в Панчарево. Беше се обаждала на две други организации, преди да я насочат към нас. Каза, че няма пари, за да заведе кучето на лекар, но пое ангажимент да го осинови, ако му окажем помощ.

Кръстихме я Кика. Оказа се много пострадала. Имаше счупена задна дясна лапа (на 2 места) както и три фрактури в областта на таза. Животинката беше неподвижна от кръста надолу. В клиниката, където закарахме кучето, ни беше обяснено, че тъй като травмата на таза е много лоша, не се знае дали кучето ще може да ходи по нужда, както и редица други възможни усложнения. Лекарите отговориха на всичките ни въпроси относно възможните развития на състоянието на животинката при добър и лош сценарий.

Е, решихме да рискуваме и да бъдат направени необходимите операции, тъй като кучето е съвсем младо.

Кика вече е оперирана и се опитва да стъпва и на задните си крачета. За щастие може да извършва нормално и физиологичните си нужди. Беше изписана от клиниката за Бъдни вечер и отведена в новия си дом.

Историята на Маминка от град Девин.

февруари, 2014 г.

Маминка е едро безстопанствено куче, което е имало нещастието да претърпи злополука в град Девин. Помощта за кучето беше потърсена близо месец, след като кучето е пострадало.
Наложи се да закараме Маминка в клиника в гр. Стара Загора (на разстояние 190 км). Там се установи, че кучето има напреднало възпаление на костите, вследствие на закъснялата помощ и общото състояние не беше добро. Освен това, задният крак беше много лошо счупен. Наложи се да вземем решение кракът да бъде ампутиран до колянната става.

Кучето беше задържано в клиниката 7 дни, през което време беше овладяна частично инфекцията. На 12.02. Маминка беше транспортирана обратно до Девин, където беше оставена при попечител. Лечението на кучето трябва да продължи в домашни условия около 90 дни. Операцията, изследванията и престоя на Маминка в клиниката струваха общо 870 лв. и са заплатени от кампанията, благодарение на  Opens external link in new windowTierhilfe Sueden.

Опитахме, но беше твърде късно.

февруари, 2014 г.

Немската овчарка от приюта в Кърджали е може би най-тежкият случай, с който сме се сблъсквали от началото на кампанията досега. Кучето бе ужасно слабо – толкова, че дори не можеше да стои изправено повече от няколко секунди. От много време е имала инфекция в устната кухина, която е довела буквално до загниване и окапване на част от горната му устна. При изследванията се оказа, че има и ерлихиоза,  редки паразити в носоглътката и лоши показатели на кръвните изследвания.

Решихме да помогнем, защото лекарите казаха, че докато кучето се храни и пие вода, има някакви шансове да се оправи.
Поехме най-спешната операция, която се налагаше – отстраняване на болните зъби и операция на инфектираната част от устната кухина. Разходите, поети от нас, са 248 лв. Останалата част от сумата пое жената, която опита да се бори за живота на кучето. За съжаление около седмица, след като кучето бе преместено за лечение в друга клиника, то почина.

Прощавай Нок!

Гари с нов дом

март, 2014 г.

Гари претърпя премахване на вторичен тумор. Лекарите смятат, че той има шансове да живее добре, и че проблемът с туморите на този етап е решен. Гари вече има и дом, където ще бъде гледан и хранен съгласно препоръките на лекарите.

Помогнахме и на две котета

март, 2014
Доброволката Любка е прибрала от улицата две котки в трагично състояние. Животните са ужасно слаби и явно страдат от някакво заболяване. Помогнахме да бъдат направени кръвни изследвания и тестове на едната котка, и по препоръка на наш приятел доктор осигурихме за двете животни лечебна храна за един месец.

Спасени от парвовироза

март, 2014 г.

Помогнахме и на две кученца от София, болни от парвовироза, за които ни се обади доброволка. Настанихме ги в клиника със стационар, където бяха лекувани повече от седмица. За щастие, заболяването е било открито навреме и кученцата бяха успешно излекувани и изписани. Сега двете са в приемен дом и търсят стопаните си. Част от сумата за лечението, която беше над 500 лв., бе поета от доброволката. Сдружението заплати остатъка от 350 лв. чрез помощта на нашите дарители за кампания "Да намалим страданието". Благодарим ви от тяхно име!

Изследвания

март, 2014

В последния ден на месец март беше докарано от град Мездра женско куче с тумори на млечните жлези. Бяха направени кръвни изследвания, ехография и рентгеново изследване, за да се определи, дали да се оперира. За огромно съжаление се оказа, че кучето има разсейки в белите дробове и е по-добре да не се прави операция, защото това би причинило по-бързо развитие на тумора. Опитахме.

Шаред

Котаракът Шаред е намерен в тежко състояние – обезводнен и умиращ от глад. При всеки опит да бъде нахранен не задържа храната. Заведен е в клиника. Лекарите там установяват причината - парче гума е било в червата на горкото животно и е предизвикало доста усложнения.
Котаракът беше опериран и отиде в дома на прекрасни хора.  За голямо съжаление, този красавец почина няколко седмици след като намери дом. Дългият престой на улицата и последиците от запушването на червата са казали тежката си дума.

Чери

Това нещастно същество е под опеката на бивш член на сдружението. Има хормонални проблеми, вследствие на които получава постоянно и кожни такива. Сдружението заплати изследванията на кучето. Надяваме се, че след уточняване на диагнозата, ще бъде назначено по-ефективно лечение.

Кастрации в Пудрия, Врачанско

Кастрации в с. Пудрия, Врачанско
До този момент са кастрирани 4 женски кучета. Продължаваме.

Ваксини за Бетовен, Бах и Шопен

Помогнахме да бъдат ваксинирани 3 кученца, които са в приемен дом и им се търси постоянен. Момичето, което е поело грижата за тях, ще ги даде само на хора, за които те ще бъдат членове на семейството

Кастрация за Лори

Кучката Лори от Ябланица  беше кастрирана тъкмо навреме – след като й мина разгонването. Радваме се, че повече хора от Ябланица започват да се интересуват от кастрациите като начин на овладяване на популацията.

Маминка

Тази нещастна майчица беше заразена с гана след кастрация от Екоравновесие. Опитахме, но не можахме да помогнем.

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3