Какво да направя, ако искам да задомя куче или коте

Важни детайли за успешна обява:

1. Ако искате да защитите здравето на животинчето, както и да увеличите шанса му за задомяване, още преди да започнете с пускането на обявите, заведете го при ветеринарен лекар за вътрешно обезпаразитяване, ваксина и паспорт.

2. Снимайте вашето животинче. Когато пускате обява в Интернет, най-важното за успеха ви е снимката. Снимката трябва да бъде хубава, в близък кадър, да показва животинката в моментите на добро настроение, с минимален декор около нея. Колкото по-красива е снимката, толкова повече хора ще я погледнат.

Препоръка: никога не пускайте обява с много животинки в един кадър. Така информативността на снимката се занижава многократно, а оттам и успехът на обявата е под въпрос.

3. Какво трябва да съдържа една обява.

Стремете се текстът да бъде кратък. Хората в Интернет най-често нямат много време и дългите текстове ги разсейват или просто не ги четат.

Важната информация за всеки, който търси животинка и евентуално би искал да гледа вашата вкъщи се състои в малко детайли:

   1. пол
   2. възраст
   3. евентуално големина, която ще достигне след определена възраст
   4. нрав (подчертайте неговото възпитание, умения за общуване, хигиенни навици)
   5. здравен статус (тук винаги посочвайте дали има обезпаразитявания, ваксини и паспорт)
   6. контакти  - телефон и/или имейл. Телефонът е задължителен. Препоръчително е да са два - стационарен и мобилен.

4. Местата за безплатни обяви:

Не се ограничавайте да пускате обява само на едно място и само в интернет сайтове.

Може да пускате безплатни обяви и по телевизията, и във вестници.

"За животните с любов"
- необходимо е в този случай да заведете животинката на снимки на живо пред БНТ. Проверете кога ще има снимки за следващо предаване, на тел. 0888 99 60 38 (разговаряте с редактора на предаването)

Вестник "Позвънете" - 02/ 91 938, достатъчно е да се обадите и да продиктувате вашата обява.

Вестник "Ало": 0700 11 911 - За абонати на БТК на цената на градски разговор от цялата страна - всекидневник за безплатни обяви по телефона за Бургас, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол.

© 2003-2019  iwns.org | изработено от enigra | изградено с TYPO3